Sebab-sebab dan Pemulihan Untuk Hati Lemak

Sebab-sebab dan Pemulihan Untuk Hati Lemak

Soalan:
Anak perempuan berusia 28 tahun itu saya baru sahaja mendapat tahu bahawa dia mempunyai hati berlemak. Pemakanan terutamanya kemudahan dan junk food, dengan sejumlah besar gula. Beliau juga merupakan seorang perokok berat, dan mengambil ubat untuk ketidakseimbangan kimia. Apa cadangan anda?

Jawapan:
Hati adalah organ dalaman yang terbesar dan paling serba boleh dalam badan. Saya mempunyai berat kira-kira 1.5 dan menjalankan lebih daripada 20o fungsi. Semua yang anda makan dan minum diserap oleh usus dan kemudian dihantar ke hati yang akan detoxified dan diproses sebelum ia dibenarkan memasuki sistem peredaran darah, yang akan dibawa ke bahagian-bahagian yang berlainan di badan.

Sistem penghadaman dan hati membuat makanan dan minuman yang boleh diterima dan selamat untuk badan.

Anda tidak berkata jika anak anda adalah seorang peminum berat, tetapi pengambilan alkohol dikaitkan dengan hati berlemak. Alkohol dibakar oleh oksigen yang dibekalkan oleh sel-sel di dalam hati. Walau bagaimanapun, walaupun hati ini tidak dapat menampung dengan pengambilan berat kronik alkohol, yang memusnahkan sel-sel. Jika sel-sel dimusnahkan, mereka akan dilindungi oleh lemak, mungkin untuk melindungi yang lain daripada rosak.

Malah Jika anak perempuan anda bukan peminum berat, diet dan gaya hidup beliau seolah-olah meletakkan tekanan yang berlebihan pada organ ini penting. Sebagai contoh, makanan yang mengandungi yis boleh menyebabkan alkohol untuk minuman gula usus suapan yis, meningkatkan penapaian. Bahan kimia yang terdapat dalam makanan, seperti racun perosak, racun herba, bahan tambahan dan pengawet, boleh merosakkan hati, atau kadang-kadang disimpan di dalamnya supaya mereka tidak memasuki aliran darah. HRT dan pil perancang juga perlu dipecahkan selepas mereka telah dijahit tujuan mereka, dan dengan itu menambahkan beban kimia. Namun. kadang-kadang hati ini tidak dapat menampung dengan pengumpulan bahan kimia yang berbeza.

Hati menghasilkan hempedu, yang merupakan komponen utama yang digunakan dalam pencernaan usus dan penyerapan lemak. Bile menyediakan medium beralkali yang meneutralkan pulpa sangat berasid dari perut dan membantu pengeluaran jus pankreas, yang melengkapkan penghadaman protein, karbohidrat dan lemak. Jika hati rosak, ia resuIts dalam pengeluaran hempedu miskin, yang boleh menyebabkan masalah penghadaman yang teruk dan membawa kepada
malabsorption nutrien.

Jika anak perempuan anda tidak mengubah gaya hidup beliau, hati berlemak boleh menyebabkan hepatitis dan juga sirosis. Pada pendapat saya, cara terbaik untuk menangani keadaan ini adalah untuk menyahtoksik badan dengan berpuasa pada buah-buahan dan air selama 24 jam untuk memberi hati berehat dari tidak bekerja hanya selepas makan, tetapi secara berterusan. Ia tahu bagaimana untuk membetulkan kerosakan.

Diet
Membersihkan diet anda untuk mengelakkan segala bentuk alkohol (ingat, ia boleh dibancuh dalam usus dan juga dimakan dari botol) dan toksin:
* Elakkan gula dan makanan manis.
* Produk Elakkan yis seperti roti, Marmite dan pizza.
* Elakkan produk kulat, termasuk semua jenis cendawan, keju biru, cuka dan yis bir itu.
* Elakkan makanan berlemak seperti krim, mentega, keju, daging lembu, daging babi, kambing, kacau-kentang goreng, kari dan organ; juga minyak yang berlebihan.
* Elakkan masam-merasa makanan seperti nanas, mangga dan buah-buahan sitrus, atau makanan yang diproses yang mengandungi asid sitrik sebagai pengawet. Ini memberikan tekanan kepada hati untuk mengeluarkan lebih hempedu untuk meneutralkan asid.
* Makan makanan yang terutamanya vegetarian, dengan telur dan ikan untuk menambah protein vegetarian (seperti tauhu).
* Berhenti merokok; ia boleh menyekat saluran darah kecil dan juga memberi kesan kepada hati.

Tambahan
* Jangan mengambil pemakanan tambahan yang berlebihan, dan mencari alternatif kepada pil perancang (atau HRT).
* Ambil Livguard DrAli, salah dua kali sehari selama enam bulan. Ini juga memberi manfaat jika anda seorang peminum biasa kerana ia menghadkan kerosakan.
* Ambil serbuk Detox rendam setengah sudu teh dalam satu cawan air panas pada waktu malam dan minum pada waktu pagi. Ini membantu memastikan yis candida dan flora di bawah semak dan hempedu mengalir utuh.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar